Nederland op de Paralympics 2002 : een impressie uit Salt Lake

De achtste Paralympische Winterspelen werden van 7 tot en met 16 maart 2002 gehouden in Salt Lake City, Verenigde Staten. Nederland behaalde een 15e plaats in het klassement. 1 Maal goud voor de biatlon, en 3 zilveren medailles voor langlaufster Marjorie van de Bunt op 5, 10 en 15 km afstanden. In dit fotoboek bieden we een impressie van met name de acties en prestaties van de Nederlandse atleten en sporters.

De Paralympische Winterspelen in Salt Lake City 2002

De Winter Paralympics vormen het minst bekende evenement in de reeks van Olympische en Paralympische Spelen. Niettemin is het een sporttoernooi dat onze aandacht verdient. We hebben zelf enkele dagen in de bergen van Utah mogen meemaken hoe topsporters met een beperking uit de hele wereld met elkaar streden om de medailles. Indrukwekkend was de afdaling voor eenbenige skiers waar onze Nederlanders Kjeld Punt en Martijn Wijsman aan meededen. Ze vielen niet in de prijzen, maar toonden toch aan dat Nederland ook in het skiën tot de wereldtop kan horen.
Het hoogtepunt voor alles wat Oranje was, was het optreden van Marjorie van de Bunt. Met recht de Koningin van Salt Lake City. Met één gouden en drie zilveren medailles sloot ze een schitterende sportcarrière af.
Deze spelen werden gekenmerkt door sportiviteit, een goede sfeer, mooie prestaties en dat alles in een schitterend decor. Niet-valide sporters moeten vaak vooraf vele barrières doorbreken om zelfs maar aan de start van dit evenement te mogen verschijnen. Dat maakt deze prestaties extra bijzonder!

Nederland op de Paralympics 2002 : Een impressie uit Salt Lake

Jan Rijpstra, Annemarie Kaptein
Stichting Hephaïstos
ISBN: 90-76547154
Bindwijze: Hardback
Verschijningsjaar: 2002
80 pagina’s

Dit boek bestellen?

Het boek is uitverkocht. U kunt het desgewenst aanvragen bij uw Bibliotheek.
We bieden u graag de PDF aan.