Nederland op de Paralympics 2004 : een impressie uit Athene

De twaalfde Paralympische Zomerspelen werden van 17 tot en met 28 september 2004 gehouden in Athene, Griekenland, waar ook dat jaar de Olympische Spelen werden gehouden. Nederland behaalde een 27e plaats in het klassement met 29 medailles. 5 Maal goud, 12 zilver en 12 brons. In dit fotoboek bieden we een impressie van met name de acties en prestaties van de Nederlandse atleten en sporters.

Karakter – Kracht – Inspiratie – Feest

In het midden van het Olympisch stadion in Athene staat een 26 meter hoge boom. Die is zo groot dat zelfs het gigantische stadion klein lijkt. De boom staat symbool voor de mensheid zonder grenzen. Maar ook voor de reïncarnatie van kracht en levensduur; in het oude Griekenland was het namelijk gebruikelijk dat de zieken zich onder een boom neerlegden in de hoop op genezing. Misschien is het juist daarom dat tweeënzeventigduizend mensen in het stadion wachten op de prachtige openingsceremonie van de Paralympische Spelen 2004.

Aan de Spelen deden ditmaal honderdzesendertig landen mee en ongeveer vierduizend sporters. Nog nooit telden de Paralympische Spelen zoveel deelnemende landen en atleten. De Nederlandse ploeg bestond uit honderd goed getrainde en voorbereide atleten. De criteria om te mogen deelnemen aan de Spelen zijn niet gering. Sporters moeten bij de beste vier of zes van de wereld behoren.

Dit boek laat u de prestaties van de Nederlandse ploeg in Athene zien. Het niveau was hoog, de concurrentie enorm. Voor elke medaille is geknokt. We zien de atleten in actie, proeven de Paralympische sfeer en kunnen alle uitslagen er overzichtelijk in terugvinden. Na de boeken over de ploeg in Sydney, en Salt Lake City is dit het derde over de Nederlandse deelnemers op de Paralympische Spelen. Hiermee willen we u een impressie geven van dat niveau. Geniet van de indrukwekkende beelden!

Nederland op de Paralympics 2004 : een impressie uit Athene

Annemarie Kaptein, Jan Rijpstra
Stichting Hephaïstos
ISBN: 90-76574189
Bindwijze: Hardback
Verschijningsjaar: 2004
112 pagina’s

Dit boek bestellen?

Het boek is uitverkocht. We bieden u graag de PDF aan.